SZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

 

1. helyszín és a szerkezeti alapelemek, alkatrészek előkészítése.

2. megtámasztást nyújtó vízelvezető csatorna felcsavarozása. Kérjük, fokozottan ügyeljen arra, hogy ez vízszintes legyen, hiszen ez képezi a rendszer alapját!

3. Helyezze az alapprofilt függőlegesen a falra, és a gyárilag kialakított jelölésekhez (furatokhoz) igazodva fúrja meg a falat! A szigetelt falaknál vágja a távtartókat méretre és helyezze a tiplikkel együtt a falon lévő furatokba!


4. Az alapprofilok felcsavarozása: függőlegesen, egymás után sorban, átlapolással rögzítse azokat! A biztonságos rögzítés érdekében kizárólag a termékhez járó, illetve a gyártó által ajánlott rögzítő elemeket használja! Ezek segítségével az alapprofilon lévő összes furaton át szorosan csavarozza fel az elemeket!
Ha az épület falán szigetelés van, ügyeljen arra, hogy a csavarok a szigetelő lapok mögött, a falban rögzüljenek! A megfelelő átszellőzés érdekében a vízelvezető csatorna felső vízszintes síkja és az alapprofil alsó éle között kb. 2 cm hézagot kell hagyni. A kaspókat fentről lefelé kell az alapprofil sínjébe csúsztatni.


5.  A növények telepítése: A kaspókat töltse fel a megfelelő földdel és ültesse be a növényeket. A telepítéshez ajánlott kertészeti szakember tanácsát kérni a növényfajták és a földtípus helyes kiválasztása érdekében.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Biztonsági előírások

- Szigorúan tilos a Karsai Zöldfalra felmászni!

- Gondoskodni kell arról, hogy senkit se veszélyeztessen a zöldfal és annak tartalma.

- A fölöslegessé vált terméket tilos kommunális hulladékként kezelni. A terméket szelektív műanyaggyűjtő szigeteken történő elhelyezéssel, vagy a gyártóhoz történő visszajuttatással biztosítható az újrafelhasználása.

 

Karbantartás

A használat során ügyeljen arra, hogy mint minden kert, így a Karsai Zöldfal is rendszeres gondozást igényel. A minél gazdagabb zöld növényzettel rendelkező kaspófal kialakulása érdekében kérje kertész szakember segítségét.


Garancia

A garancia 1 év, ami kizárólag rendeltetésszerű használatból eredő kár esetén, a vásárlást igazoló számla ellenében érvényesíthető.

Nem áll módunkban felelősséget vállalni arra az esetre, ha a vevő nem szakember segítségével, az előírt rögzítő elemekkel telepítteti a falat és ebből fakadóan sérül a termék illetve egyéb kár keletkezik személyben vagy tárgyban.

Szavatossági idő a műanyag elemekre: 10 év.


A használat során ügyeljen arra, hogy mint minden kert, így a Karsai Zöldfal is rendszeres gondozást igényel. A fenntarthatóság érdekében akár kényelmi szempontból, illetve a telepítési adottságokból fakadóan -magas, vagy nagyobb magasságban elhelyezett Karsai Zöldfal esetén a kézi öntözés helyett- célszerű a kaspófal öntözését és tápanyagellátását automatizált csepegtetőrendszerrel megoldani. Ennek felszerelését és beállítását szintén kertépítő szakember bevonásával végezzük!


Ugrás a lap tetejére

8000 Székesfehérvár, Zsurló utca. 12.

+36 30/ 300-6551

+36 (22) 510-010 /168

zoldfal@karsai.hu